Hvem er Mærkelex

Siden blev startet af Anders og Niels, to spejderledere fra 1. Søborg Gruppe, DDS. De ser sådan her ud:

Da de var tropsledere sammen, tog deres spejdere et mærke fra De Grønne Pigespejdere — og det gik op for dem, at de slet ikke vidste, hvad der egentlig fandtes af mærker.

Det var grundstenen til Mærkelex — at hjælpe folk med at finde mærker — men vi vil gerne meget mere med siden.

Vi bestræber os på, som firma, at overholde spejderloven. Hvis du synes, at vi ikke lever op til den på nogen af punkterne, må du meget gerne holde os op på det! Mærkelex gør vi vores bedste for:

 • At finde vores egen tro og have respekt for andres
  Vi tror på at levere et godt produkt, og vi tror på at arbejde på en sjov måde; men vi tager også højde for at kunder eller forretningspartnere kan have forventninger til os, der betyder at vi må tilpasse os.
 • At værne om naturen
  Vi forsøger i alle foretagender at reducere materialespild og at maksimere genbrug; vi bestræber os på at holde vores hjemmeside CO2-neutral.
 • At være gode kammerater
  Vi hjælper brugere igennem al interaktion med os, og gør det så nemt som muligt, at have med os at gøre; vi er til at få fat på og svarer hurtigt — vores email kan findes mange steder på siden: kontakt@mærkelex.dk.
 • At være hensynsfulde og hjælpe andre
  Vi vil være en del af fællesskabet omkring hjemmelavede spejdermærker i Danmark og hjælpe folk, der laver dem, med at få spredt deres ideer.
 • At være til at stole på
  Hvis vi skriver noget i en mail, på Facebook eller på hjemmesiden, skal det selvfølgelig også være rigtigt; hvis man har brug for hjælp, giver vi den gerne.
 • At høre andres meninger og danne vores egne
  Mærkelex sigter efter at være en platform, hvor der er plads til alle. Vi forsøger at liste alle mærker, og samtidig gør vi, hvad vi kan, for at udvikle markedet for mærker i Danmark. Ud fra hvad vi hører fra fælleskabet, får vi vores ideer til at udvikle platformen og markedet.
 • At tage medansvar i familie og samfund
  Vi sørger for, at så stor som muligt en del af den indtjening, vi har på siden, går til spejdergrupper i landet; vi donerer hvert år til Spejderhjælpen.