Insektmærket spejdermærke

Insektmærket

Egnet til alle aldre

Insektet mærket er et mærke, som indbyder til fælles oplevelser, som for de fleste er helt ukendt. Insekter indeholder mange gram proteiner/100 g, og på verdensplan er det kun i Europa og Nordamerika at man ikke har taget insekter med ind i køkkenet. Dette vil vi gerne påvirke. Mærket opnås ved at anvende mindst tre forskellige slags insekter. F.eks. melorme, græshopper og fårekyllinger.

Inspiration:

Førsten møde: Indhente information om de valgte insekter. Hvor kommer de fra? hvad spiser de? Hvorfor er insekter gode at spise?

Andet møde: Tilberede de udvalgte insekter på forskellige måder – bålet er altid et hit f.eks. ristede fårekyllinger med dip.

Opskrifter:

Google er en rigtig god ven – der kan findes mange opskrifter som er simple og ligetil. Vi vil opfordre til at man ikke ”gemmer” insekter for meget væk, da formålet er at få oplevelse at spise insekter. Så en kødsauce med hakket insekter er ikke anvendeligt til dette mærke, da spejderne ikke vil få muligheden for at smage insektet rigtigt. Insekterne kan købes forskellige steder – igen brug Google, da det hurtigt kan ændre sig hvor man kan købe dem henne.

Gå til sælger
Mærket sælges af en ekstern mærkesælger via herfoelgespejderne.…