Æg-cellente spejdermærke

Æg-cellente

Egnet til alle aldre

Æg-cellente er for jer der bare elsker æg. For at opnå Æg-cellente status og dermed få mærket på ærmet, skal spejderen spise æg i alle måltider på en dag, det kan med fordel tages i forbindelse med en overnatning med spejdergruppe. Formålet er at have en fælles oplevelse omkring mad, madlavning og spisning. Måske smager man noget nyt, som også kan være gamle retter; måske man har prøvet det hele før. En del af øvelsen kan også være at spejderne selv skal finde retterne i kogebøger eller på nettet. Husk æg kommer ikke kun fra hønen, men også andre fuglearter - vagtelæg, strudseæg og fiskrogn. Mulighederne er mange.

En menu kunne se sådan ud:

Morgenmad:

  • 2 slags havregrød
  • 1 med ingefær og 1 uden
  • Stegt bacon og røræg

Frokost:

  • Torskerogn med hjemmelavet remoulade
  • Æg i kokotte med spinat
  • kogte æg store og små
  • Små spejlæg og æg nudler
  • Tartar madder med vagtel-æggeblommer

Aftensmad:

  • Kogt torsk med sennepssauce og smilende æg

Dessert:

  • Kage med masser af æg
  • Fersken lagt på og flødeskum omkring (spejlæg)

Aftensnack:

  • lakrids æg

Har man lyst til noget at drikke kan man jo lave en æggepunch.

Så nu er der kun tilbage at gå i gang og spørge sig selv: Hvad kom først - Hønen eller ægget?

Mærket sælges af en ekstern mærkesælger via herfoelgespejderne.…