10-minutters-tårn
10-minutters-tårn spejdermærke

10-minutters-tårn

Egnet til 12+ år

Et 10-minutters-tårn er en hurtig måde at lave et relativt højt og stort tårn. Det er selvfølgelig opkaldt sådan fordi det er muligt at rejse på blot 10 minutter, men det er ikke nemt.

10-minutters-tårnet bygges ved at stille 4 trebukke i en firkant, og derefter binde 2 af hver trebuks ben på de andre nærliggende trebukke, hvilket skaber et "tårn".

10-minutters tårn konstruktion
Et 10-minutters tårn. Således ser konstruktionen af et korrekt 10-minutters tårn ud. Det er sådan et, man skal bygge, for at få mærket.
Illustration oprindeligt af Kim Georg Lind Pedersen for SPEJDRpedia, tilpasset af Mærkelex. Licenseret under Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

I kan læse mere om 10-minutters-tårnet og hvordan man laver det, samt se en video af Klan Picnic der rejser tårnet, på SPEJDRpedia.

Skridt efter skridt: sådan bygges tårnet. Man bygger fire 3-bukke, rykker dem sammen i en firkant, og sætter afstivere på i toppen. Der skal bindes krydsbesnøringer hvor de krydsende ben (lille) rør de stående rafter (rød, grøn, lyserød, gul), og hvor de krydser hinanden.
Illustration af Mærkelex. Kontakt os for at anmode om brug i andre sammenhænge.

Regler for at få mærket:

  • Tårnet skal være den specifikke 10-minutters-tårn konstruktion som er beskrevet tidligere.
  • Tårnet skal være bygget indenfor 10 minutter.
  • Der må max være 8 personer med til at rejse tårnet.
  • Det er tilladt at have lagt rafterne klar før tiden starter.
  • Når tårnet er færdig, skal alle der har været med til at bygge det kunne stå på tårnet uden det falder sammen. Dette behøves ikke at forgå indenfor de 10 minutter.

Køb 10-minutters-tårn mærke

Vælg antal

Dine mærker tilføjet til kurven.